13.12.2013

Keruukulttuuri edistää ruuansulatusta ja painonhallintaa

Kansantaudit selätetään luontopalveluilla, visioi Metsäntutkimuslaitos. Lähimetsä voi auttaa laskemaan verenpainetta ja selättämään ruuansulatusvaivat. Villikasvien keruu lähiluonnosta tuo lähiruuan lisäksi ekosysteemipalvelua stressin ja allergioiden vähenemisen kautta. Esi-isien aikainen keräily-metsästäjä-malli pitää terveyden hyvänä ja kilot poissa. Se tuo myös ruokapöytään ja pakkaseen aineksia maittaviin lähiruoka-aterioihin.
Hyvinvointia lisää, kun lähialueen luonnossa vieraillaan yli viisi tuntia kuukaudessa. Vaikutuksen saa siis jo 2 – 3 luontoretkellä kuukaudessa. Tässä ajassa voi löytyä myös muutama litra sieniä tai villiyrttejä säilöttäväksi.

Lue lisää terveyttä edistävistä vaikutuksista.

Kuva: Anssi Koskinen

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti