23.10.2013

Ideoista innovaatioksi - luonnonvara-ala uusin silmin 15.11

Onko Kanta-Hämeen parhaat bisnesideat jo keksitty vai irtoaisiko luonnosta vielä innovaatioita ja euroja? Kanta-Hämeen luonto ja luonnonvarat tarjoavat huikeita bisnesmahdollisuuksia. Ristiinpöllyttämällä luonnonvara-ala muiden toimialojen kanssa tuottaa usein uusia liikeideoita.

Kutsumme yrittäjät ideoimaan 15.11 Kielorantaan, mistä ja miten luonnonvara-alalta ammennetaan uutta liiketoimintaa. Päivän tavoitteena on kerätä yrityksiltä näkemyksiä luonnon liiketoimintamahdollisuuksista sekä tuottaa kotiinviemisiksi uusia bisnesideoita. Työpajaan on kutsuttu eri toimialojen yrityksiä Kanta-Hämeestä.

Vietämme aamupäivän Kielorannassa. Kokoushuvila Kieloranta on Suomen ensimmäinen hiilineutraali kokous-, virkistys- ja vetäytymispaikka.  Kielorannan eco-design-konseptin ydinsanoma on "kestävää kehitystä järki päässä". Alun perin 1960-luvulla rakennettu huvila, entinen Vanajan seurakuntakeskus, on täydellisesti saneerattu vuosina 2007–2012. Huvilan kunnostuksessa on haluttu säilyttää vanhaa sekä luoda uutta. Vanha rakennuskanta on saatettu uudelle vuosituhannelle ekologisin ratkaisuin ja kestävän kehityksen periaatteita noudattaen. Huvila sijaitsee Alajärven rannalla, 12km Hämeenlinnan keskustasta.

Ilmoittaudu heti ja viimeistään 11.11 mukaan työpajaan. Voit myös ilmoittautua eija.tiura@kehittamiskeskus.fi, 050 539 9111

OHJELMA 15.11 (tulostettava ohjelma linkissä)
8.30     Aamukahvit ja ilmoittautuminen

9.00    Tervetuloa
Anu Saarinen, Luontoinnovaatiot-hanke, Kehittämiskeskus Oy Häme   

Mistä bisnestä? Ideoita Forssan innovaatioleiriltä ja Kanta-Hämeen luonnonvara-alan kyselystä
Tytti Isokangas ja Sinikukka Pyykkönen, MDI
 

Yrityscase – esiintyjä ilmoitetaan myöhemmin

9.45 Kolme tehtävää, kolme kierrosta: valinta, testaaminen ja konseptointi
Valinta, valitaan kiinnostavin idea
Testaaminen , missä idea voisi toimia? Missä ovat karikkopaikat?
Konseptointi , miten tämän voisi myydä?


11.15 Kohti isoa bisnestä
Mitä pitää tapahtua, jotta tämä kaikki olisi mahdollista?
Miten julkinen sektori voisi auttaa tässä?


12.00 Omakustanteinen lounasmahdollisuus 
Lounas järjestetään, mikäli ruokailijoita on tarpeeksi. Kiinnostus lounaaseen tiedustellaan ilmoittautuneilta myöhemmin.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti