28.11.2013

Innovaatio Sodankylästä: näin käytät lähiruokaa koulujen keskuskeittiöissä

Sodankylän kunnassa on kehitetty malli, jolla keskuskeittiö voi tehdä tuoretta lähiruokaa yhtä kustannustehokkaasti kuin perinteistä puolivalmiista eineksistä koottua ruokaa. Sodankylän ruokapalvelupäällikön Merja Aholan kehittämässä mallissa hyödynnetään muun muassa keittiön teknisten välineiden mahdollisuuksia niin, että ruoat kypsyvät yöllä, jolloin henkilökuntaa ei tarvita paikalle.

Rahaa säästyy ja rahat jäävät ennen kaikkea omalle alueelle. Ravintoarvot ovat kohdallaan ja ruoka on tuoretta. Lue Yle Lapin uutisesta lisää.

Myös Kiuruvedellä lähi- ja luomuruoka on strateginen valinta.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti