25.6.2013

Luonnonlukutaito - luo liiketoimintaa vihreästä hyvinvoinnista

Luonnon hyvinvointivaikutukset ja aineettomat arvot tarjoavat uusia lähteitä palveluliiketoiminnalle ja kansainväliselle edelläkävijyydelle. Tutkimusten mukaan luonto edistää ihmisen hyvinvointia ja terveyttä monella tapaa. Vihreät ympäristöt tarjoavat uusia ratkaisuja yhteiskuntamme haasteisiin ja hyvinvointiongelmiin. Tulevaisuudessa niistä voi tulla vielä paljon nykyistä merkittävämpiä hyvinvoinnin lähteitä.

Sitra on julkaissut Luonnonlukutaito-julkaisun. Se konkretisoi ja kokoaa yhteen näkemyksiä siitä, millainen rooli luonnolla ja vihreillä ympäristöillä voisi olla tulevaisuudessa hyvinvoinnin ja vihreän talouden lähteenä, millaisia uusia palveluratkaisuja ja liiketoimintamahdollisuuksia on näköpiirissä sekä millaisiin toimenpiteisiin tulisi ryhtyä kestävän hyvinvoinnin ja liiketoiminnan aikaansaamiseksi.

Vihreässä taloudessa tarvitaan moniaistisia palveluratkaisuja, jotka hyödyntävät luontolähtöisiä liiketoimintamahdollisuuksia. Luonnonlukutaito auttaa luomaaan uusia palveluja, joissa yhdistyvät luonto, moniaistinen palvelukokemus ja teknologia.




Ei kommentteja:

Lähetä kommentti