7.6.2013

Mehiläinen – luonnon moniosaaja

Mehiläinen on tärkeä osa luontoa ja sen hyvinvointia. Kun tiedostamme mehiläisen tarpeet, voimme huomioda sen tarvitsemat asiat melko pienellä vaivalla. On tietenkin huomioitava,että mehiläisen kustannuksella ei saa vaikeuttaa toisten ammatinharjoittamista.

Suomessa tuotettu hunaja on huipputuote. Suomen mehiläistarhaajat eivät käytä antibiootteja tautien torjuntaan. Tällä hetkellä keskustelu mehiläisten joukkokuolemien ympärillä käy vilkkaana ja uusia tutkimustuloksia odotellaan kuumeisesti. Olisi hyvä ensin tutkia asiat ja tehdä johtopäätöksiä vasta sen jälkeen, jolloin kaikkien on helpompi ymmärtää tarvittavien toimenpiteiden tarve.

Superterveellinen hunaja ja muut mehiläistuotteet
Hunajaa on totuttu meillä käyttämään lähinnä teen makeutuksessa, mutta hunaja on paljon muutakin.Sitä voi käyttää leivonnassa ja ruuanvalmistuksessa, mutta myös kauneuden- ja terveydenhoidossa hunaja on huipputuote. Hunajaa tehdäkseen mehiläinen pölyttää kukkia ja on tärkeä apu marja- ja hedelmätarhoilla. Myös villit metsämarjat tarvitsevat pöytyksen. Ikäänkuin sivutuotteena mehiläinen valmistaa vielä vahaa, propolista ja siitepölynkin se vielä ohimennen maitohappokäyttää meille ihmisille paremmin imeytyvään muotoon. Myös mehiläismyrkkyä kerätään lääkkeeksi.

Otetaan siis mehiläinen mukaan, kun suunnitellaan luonnon monimuotoisuutta. Mehiläistarhaajat ovat yhteistyökykyistä sakkia, joten meihin voit  ottaa yhteyttä jos joku asia aiheen tiimoilta alkaa askarruttaa.

Hunajan käytön monipuolisuudesta sekä lisää mehiläisistä voit lukea Suomen Mehiläishoitajien Liiton sivuilta.

Vierailevana kirjoittajana
Salme Eskola
mehiläistarhaajaopiskelija
Hämeenlinna

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti