6.6.2013

Villiruoka on paluuta juurille

Villiruuasta on tullut erityisesti länsimaissa yhä enemmän niin sanottu trendituote. Suomalaisen ruokakulttuurin edistämissäätiön (ELO) mukaan villiruoka on luonnosta saatua, luonnollisesti kasvanutta ruokaa. Tällaisia ovat muun muassa yrtit, villivihannekset, marjat, sienet, kala ja riista. Asiasta uutisoi Maaseudun Tulevaisuus 5.6.2013.

ELO:n tavoitteena on, että tulevaisuudessa villiruoka yhdistettäisiin mielikuvissa Suomeen. Villiruoka on saanut vaikutusvaltaisia tukijoita. Kuten Maaseudun Tulevaisuus uutisoi jo aikaisemmin tällä viikolla Ulkomaankauppaministeri Alexander Stubb (kok.) haluaa käyttää villiä, puhdasta ja terveellistä ruokaa Suomen markkinointivälineenä.

Suurelle osalle suomalaisista villiruoka ei ole uutuus kuin korkeintaan nimensä
perusteella. Marjojen, sienien, kalan ja riistan käyttäminen ruuan valmistukseen on paluuta
suomalaisuuden juurille ja peruskysymysten ääreen. Elintason noustessa ja kaupungistumisen seurauksena luonto ja sen runsaat antimet

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti